otrdiena, 2010. gada 31. augusts

toreiz un tagad





Pēdējās bildes uzņemtas,pēdējās glāzes iztukšotas un pēdējie brīvie rīti izgulēti. Klāt jaunais mācību gads ar epizodiskām depresijas lēkmēm,daudz un dažādu intrigu un vēl vairāk piedzīvojumu un tas viss nākošajos 9viņos mēnešos. No vienas puses - vai nav sasodīti lieliski ? No otras - vai es nenoguršu no tā visa ? Domas jau dalās par gaidāmo mācību gadu,bet nu,jāsaka jau,ka dziļi sirdī mēs katrs esam sailgojušies pēc saviem skolas biedriem,skolotāju morālēm un piezīmēm un pat pēc katru vakaru mammas teiktās frāzes -esi izmācījies ? Tas viss var būt mums pēc laika apnīk,bet,tiem,kuriem varbūt nākošais gads ir pēdējais skolēna statusā, iesaku izbaudīt skolēna dzīvi,emocijas un tās sajūtas. Iesaku novērtēt. Jā,varbūt jūs teiksiet,ka 12 gadi bija mocības,bet ticiet man,pēc 10,varbūt 15 gadiem jūs savām atvasēm teiksiet - jā,tas bija skaists laiks,atcerēties to visu,špikošanas, uztraukumu pirms svarīga kontroldarba,simpātijas,skolas diskotēkas,garos starpbrīžus ar lielajām smieklu lēkmēm.. tas viss kopā jau veido to mūsu saucamo bērnību. Un skola,manuprāt,ir skaistākais laiks bērna dzīvē,vispār,cilvēka dzīvē! Tā ir tā vieta,kur būtībā Tu būvē savu turpmāko dzīvi. Kļūsti patstāvīgs,iegūsti jaunus draugus,iemācies tos iegūt,centies iegūt uzticību un mācies no viņiem un viņu kļūdām. Skola ir mūsu dzīves ievads!
Bet,ne gluži par to ir stāsts,drīzāk ievads ir tāds pavedinošs sākums jaunajam mācību gadam - jaunajai sezonai. Vēlējos parunāt par vasaru. Ko jums tā nozīmē un ko jūs no tās iegūstiet. Daudzi teiks,ka vasara paskrēja nemanot,varu tikai piekrist. Bet nu,tikpat labi jūs varat attapties,kad jums jau ir 80 un teikt - cik dzīve ātri paskrēja. Šis raksts būtībā ir tiem cilvēkiem,kas uzskata,ka šī vasara ir labākā manā mūžā. Varu pateikt,ka tā nav. No katras jūs iegūstat kaut ko īpašu,kaut ko neatņemamu un kaut ko ļoti iz dzīves mācošu. Tā jau saka pēc katras vasaras - šī bija mana labākā. Protams,neiztiek arī bez tādiem,kas pasaka,ka iepriekšējā bija labāka. Gribu teikt to,ka katrā ir labumi un ļaunumi un ne vienmēr viss būs ka jūs vēlēsities. Varbūt šajā vasarā bija vairāk labumi un mazāk sliktumi. Katrai vasarai ir sava vērtība jūsu dzīvei. Cilvēki ir tādas neapmierināmas būtnes. Viņām vienmēr ir par maz pat tad,ja ir par daudz. Tā būs,tā tas dzīvē ir iekārtots. Bet šeit es gribu teikt,ka nevajag nodalīt labākās un sliktākās. Šajā vasarā varbūt jūs vairāk izballējāties un atpūtāties,bet iepriekšējā vasarā bijāt neskaitāmās nometnēs,bet varbūt ieguvāt kādu sev tuvu draugu,kurš iespējams tagad ir jūsu uzticamākais un labākais draugs. Katru gadu mēs augam un katru gadu mēs iegūstam ko jaunu un tā mēs savu pasauli padarām tikai plašāku. Mēs dzīvojam atmiņām un jāsaka,ka būtībā beigu beigās mūsu dzīve būs tikai mūsu atmiņas.. Kaut kur tas ir skumji,bet visā visumā tomēr ļoti,ļoti skaisti.


Rudens gaidās..

jūsu Edvards.

2 komentāri:

  1. Tāds skaists ieraksts Tev izdevies! ;)

    Skolas laiku cilvēka dzīvēs nevar aizvietot itin nekas - tas noteikti ir skaistākais laiks cilvēka dzīvē. Tā īsti to sāku apzināties tikai tagad, pirms sava pēdējā mācību gada. Jā, bija daudzas vilšanās, neveiksmes un pārdzīvojumi, taču vēl vairāk bija panākumu, veiksmju un labu sasniegumu šo visu gadu laikā.

    Nekad pēc kādas vasaras beigām kategoriski paziņot, ka - šī bija mana labākā vasara jebkad, jo gandrīz katrā vasarā ir vairāki neaizmirstami notikumu, satikti jauni draugi un mirkļi, kurus vēl ilgi nespēju aizmirst. Katra vasara ir citādāka.

    P.S. Lai izdevies jaunais mācību gads! :)

    AtbildētDzēst
  2. Diemzel, bet vel aizvien saku,ka man ir parsvara tikai nepatikamas atminjas gan no pamatskolas, gan vsk.. Censos atcereties pozitivo, bet negatiivais ir vairak, turklat vislabaakaa dzive man saakaas pec skolas pabeigshanas;) tas ar varbut ar nav tik slikti, tpe looti noverteju un izbaudu studenta dziiivi(h) bushu viena no retajiem, kas teiks, ka ne par ko neatgrieztos vidisskolaa:D

    AtbildētDzēst